• 相关资料
  • 最新上传
  • 最热下载

山东枣庄第八中学南校区17-18学年高二上10月月考--英语(解析版)

资源分类:英语>>必修Ⅴ>>人教版>>期中试卷上传同类资源
上传时间:2018/1/2 8:33:00上传用户:天地间沙鸥文件大小:338.00 KB
需要恒谦币:7 恒谦币下载权限:所有用户下载次数:
资源星级:★★★★☆
版主评语:难易适度,比较实用。

温馨提示:

1.恒谦币不够,可先点击收藏;赚取足够的恒谦币后再来下载!

2.下载后如发现资源内容与标题不符等问题,请点击举报。

资源介绍:

1. What does the man mean? A. They need to work harder B. Most of the work remains to be done C. The work is not as much as the woman thinks 2. Where is the man now? A. On the third floor B. On the second floor C. On the first floor 3. What do we know about the woman? A. She is drunk B. She has been speeding C. She drove through a red light 4. When will the two speakers probably discuss the agenda this evening? A. Before the dinner B. During the dinner C. After the dinner 5. What are the two speakers mainly talking about? A. Parks B. Seasons C. Kite-flying 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 6. What will the woman do this summer? A. Look for a job B. Take a course and work C. Travel around the world 7. When will the man think about his career? A. Before he graduates B. After he finishes traveling C. After he takes a business class 听第7段材料,回答第8至10题。 8. What happened to the man? A. He broke up with his girlfriend B. He lost his job C. He was seriously injured 9. What does the woman advise the man to do? A. Be more careful B. Be happier C. Be more confident 10. What did the woman do last night? A. She held a party at home B. She went to dance C. She went to a birthday party 听第8段材料,回答第11至13题。 11. Where are the two speakers planning to go in the morning? A. To a park B. To an art museum C. To a shopping center 12. What does the man want to visit the zoo in the afternoon? A. The zoo will be closed the rest of the week B. The zoo is free to visitors that day only C. There are unusual animals there 13. Why doesn’t the man want to go shopping? A. He doesn’t have enough cash B. He forgets to take this credit card C. He wants to enjoy the view of the seashore 听第9段材料,回答第14至17题。 14. Where will the woman stay during her trip? A. At a friend’s B. At a hotel C. At a university dormitory 15. About how long will the woman be in the country? A. One or two days B. Three or four days C. More than four days 16. What things are in the woman’s luggage? A. Clothing, computer and books B. CD player, clothing and books C. Books, gifts and computer 17. What other information can we learn about woman? A. Her parents are on the same trip B. She enjoys traveling to different countries C. She was born in that country 听第10段材料,回答第18至20题。 18. What is the passage mainly about? A. The man explained why he competed for the president B. The man hoped his daughters could understand him C. The man wanted to get along well with his daughters 19. What is true according to the passage? A. The man had a little pity in his heart B. The man keeps his daughters eating junk food C. The man’s wife and daughters might complain him 20. What made the man’s life change? A. The great nation B. His great ambition C. The births of his two daughters 第二部分 阅读理解(共两节,20小题,每题2分,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Zhang Kui first learned he could perfectly mimic(模仿)the sounds of animals when he was a child. The 29-year-old, who grew up in a poor family in Qiyang, Human province, today is a full-time performer of kouji. Zhang was 15 when his father died in 2003. He dropped out of school and joined his uncle’s theater. Zhang bought CDs to study how to mimic the sounds of musical instruments and animals. He performed shortly afterward at a small theatre. “Although I wasn’t that skilled, I got a lot applause(掌声). It was my first time on the stage. And then more and more audience came to watch my performances.” he said. He moved to Guilin in 2004, where he found work as a waiter at a karaoke bar. In 2005, Zhang went to Guangdong province and performed outside supermarkets to sell shampoo. “They paid me less, so I had to perform at bars at night.” said Zhang. He also worked as a condtruction worker. In 2007, he went to Beijing to learn from Niu Yuliang, a Beijing Kouji master. He worked as a gatekeeper to pay his way. He went to Niu on weekends and during the holidays to learn. Zhang’s skills improved and he has since performed on more than 20 television programs. In September 2013, he was invited to Switzerland, in 2004, he performed in Africa, Europe and North America. Last year, he made a short film about the art and said it was the first film on the subject. The film will be on this year, and he said he hoped to draw more attention to the art. He also plans to give lectures on this traditional art at universities. 1. The passage is mainly developed by _______. A. giving examples B. following time order C. listing numbers D. making comparisions 2. How were Zhang’s performances at the small theater? A. They weren’t attractive but dull B. They made him famous around the world C. They were liked very much by many people D. They had a great influence on his later performances 3. Why did Zhang perform at bars at night ? A. To earn more B. To pass the time C. To know about more people D. To get more performance experiences 4. It can be inferred from the passage that _______. A. Zhang has a gift for making films B. Zhang is proud of his achievements C. Zhang’s success depends on his wisdom and knowledge D. Zhang tries his best to make more people know about Kouji 【答案】1. B 2. C 3. A 4. D 【解析】文章主要讲述了口技表演者张坤,由小到大成长过程中经历了很多。越来越多的人开始关注这门技艺。随后他制作了艺术短片想让更多的人来关注。 1. 文章结构题。文章主要是按时间顺序来描写的。根据题意,故选B。 2. 细节理解题。根据“And then more and more audience came to watch my performances” 然后越来越多的观众来观看我的表演。根据题意,故选C。 3. 细节理解题。根据“They paid me less, so I had to perform at bars at night.” 他们付给我的钱少了,所以我不得不晚上在酒吧演出。可知他是为了挣钱。根据题意,故选A。 4. 推理判断题。根据“he said he hoped to draw more attention to the art. He also plans to give lectures on this traditional art at universities.” 他说希望更多地关注这部电影。他还计划在大学里讲授这种传统艺术。可推知他想让更多的人了解口技。根据题意,故选D。 【名师点睛】细节理解型:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例极少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上充分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题,分数比例很大。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出事件发生、发展的正确顺序。例如:本文中的第2小题: 【解题剖析】此题属于细节理解中(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。 B As the G20 Leaders Summit(峰会)kicked off on Sept 4, Hangzhou, the host city, took measures to promote its reputation for entrepreneurship(企业), as well as its many beauty sports, to those overseas people. Although many may have been surprised when Hangzhou was chosen to host the summit over bigger cities such as Beijing or Shanghai, economic statistics suggest that it’s well deserving of the honor. When the national economy grew at 6.7 percent in the first half of this year, the lowest in more than two decades, Hangzhou steamed ahead with a huge 10.8 percent growth, becoming one of the only two cities in China, alongside Chongqing, with a double-digit growth rate. Walking along the streets of Hangzhou, through centuries-old paths and along the Broadway—like Yan’an Avenue, a tourist can pick up whatever he or she wants with just a smartphone, via Alipay or WeChat Pay---no cash or credit cards needed. And starting this month, one can also rent public bikes simply by scanning the QR code(二维码)with a smartphone. Meanwhile, a short video showing the beauty of Zhejiang Province and its capital, Hangzhou, was being aired on CNBC channels during prime time until Sept 12. The promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio, highlighted some of Hangzhou’s most charming attractions. From eye-pleasing beauty spots like the Qiantang River and West Lake to the towering headquarters of leading Internet corporations, the promo(宣传片)showed how the city built its culture on a long history of commerce and developed into a vast modern center of technology, imports and exports. 5. According to the passage, _________ and Hangzhou became the only two cities in China with a two-digit growth rate in the first half of this year. A. Beijing B. Chongqing C. Shanghai D. Tianjin 6. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Visitors can’t use cash or credit cards to buy things B. Only by scanning the QR code with mobile phones can people rent public bikes C. A short video about Hangzhou would be broadcast on CNBC channel on Sept 12. D. Visitors can buy whatever they want through WeChat Pay on mobile phones 7. The author of the passage aims to ____________-. A. explain why Hangzhou was chosen to host the summit B. introduce the promotional video, created by CNBC’s Catalyst Content Studio C. show the beauty of Qiantang River and West Lake D. present the G20 Leaders Summit 8. This passage is most probably taken from __________-. A. a science textbook B. a tourist map C. a city guide D. a news report 【答案】5. B 6. D 7. A 8. D 【解析】文章主要讲了G20领导人峰会在9月4日开幕,而主办城市杭州向全世界展现这座城市的企业家精神,以及众多风光美景。 5. 细节理解题。根据“becoming one of the only two cities in China, alongside Chongqing, with a double-digit growth rate.”在中国只有两个城市增长率达到了两位数杭州,还有重庆。根据题意,故选B。 6. 细节理解题。根据“a tourist can pick up whatever he or she wants with just a smartphone, via Alipay or WeChat Pay---no cash or credit cards needed.”只用智能手机游客们就可以拿任何他们想要的,通过支付宝或微信,不需要使用现金或信用卡。并不是不能使用,选项A错误;选项D正确。根据“was being aired on CNBC channels during prime time until Sept 12.” 黄金时段在CNBC频道播出,一直持续到9月12。选项C错误。根据题意,故选D。 7. 写作意图题。作者使用大篇幅介绍了杭州的美景以及经济的发展,解释了为什么杭州主办这次首脑会议。根据题意,故选A。 8. 推理判断题。文章主要讲了G20领导人峰会在9月4日开幕,而主办城市杭州向全世界展现这座城市的企业家精神,以及众多风光美景。可知这是一篇新闻报道。根据题意,故选D。 【名师点睛】推理判断型 推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。例如:本题中的第4小题。 【解题剖析】此题属于推理判断型中的(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因 C A Californian man who was feeling sick almost died recently from a shocking cause. 26-year-old Luis Ortiz went to a hospital because of a headache and nausea(恶心). When doctors examined him, they were shocked to find a tapeworm lava(绦虫幼虫)in his brain. The story got stranger. The larva was still alive. The creature had caused a cyst(囊肿)inside his head. The cyst was restricting the flow of liquids to different areas of his brain. The situation was so serious that doctors said they had to perform an emergency operation to remove the larva. A doctor who operated on Ortiz told him he had only 30 minutes to live. When the doctor pulled the worm out of his head, it was still moving. Luis Ortiz was a student at California State University in Sacramento. He began experiencing headaches in late August. But Ortiz said he did not think the headaches were serious. In September, he visited a friend and his parents in another city. That is when the pain got worse. His mother saw Ortiz throwing up and took him to a hospital emergency room The doctors saved Ortu’s life. However, the surgery also affected him. Ortir had to drop out of school and move i back home. For now, he is not permitted to work or drive a vehicle. The U. S. Centers for Disease Control and Prevention says the U. S. has about 1,000 reported cases of tapeworms each year. The CDC adds that tapeworms are more common in developing countries with poor public health systems. The best way to avoid a tapeworm infection(感染)is to wash fruits and vegetables. Also, make sure meat is cooked thoroughly. The CDC suggests cooking all meat to an internal temperature of at least 63 degrees Celsius. 9. What caused Luis Ortiz to feel sick and headaches? A. Dirty food eaten in August B. Travelling for a long way C. A living creature in his brain D. Uncooked meal eaten by him 10. If the doctors didn’t have an emergency operation on him, Luis Ortiz was likely to ______. A. die of cancer B. live for only half an h

下载说明:

1.恒谦教育网资源主要来源于网站用户上传,如有侵犯版权,请与客服联系,本网将在三个工作日内处理。
  客服邮箱:sercive@hengqian.com  客服专线:400-715-6688  客服QQ:463311535
2.如果发现不能正常下载该资源,请检查以下问题;如检查后正常,请举报该资源。
  (1)是否为网站内的注册用户,是否登录本网站;
  (2)账户内的恒谦币是否足额。
3.凡是网站内标注为校园联盟用户专用的资源,均为网站内的原创核心资源。此部分资源由网站向学科专家约稿,专为校园联盟用户提供,不面向一般用户。
4.如果发现下载的资料存在问题,可向网站客服投诉。请明确告知资源名称、下载地址及存在问题。投诉问题经查证属实,将双倍返还消费的恒谦币。
5.未经本站许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资料(如引用,请注明来自本站)。一经发现, 恒谦教育网保留采用法律手段追诉的权利。

资源评论

已有评论(0条)

[查看所有评论]

评论加载中...

发表评论loading...

验证码: 点击左侧字符可更换验证码

[恒谦简介] – [恒谦要闻] – [法律声明] – [广告业务] – [人才招聘] – [联系我们] – [网站地图]
举报邮箱:service@hengqian.com 客户服务专线:400-715-6688 客服QQ:4007156688 陕B2-20090046
恒谦教育网 版权所有 Copyright © www.hengqian.com All Rights Reserved 本站常年法律顾问:吴海龙律师 陕西德伦律师事务所
×