• 相关资料
  • 最新上传
  • 最热下载

辽宁凌源17-18学年高二10月月考--英语(解析版)

资源分类:英语>>必修Ⅴ>>人教版>>月考试卷上传同类资源
上传时间:2018/8/7 9:53:00上传用户:钱途光明文件大小:167.89 KB
需要恒谦币:7 恒谦币下载权限:所有用户下载次数:
资源星级:★★★★☆
版主评语:指导性强

温馨提示:

1.恒谦币不够,可先点击收藏;赚取足够的恒谦币后再来下载!

2.下载后如发现资源内容与标题不符等问题,请点击举报。

资源介绍:

Wearing a red nose for a day may seem like a strange way to raise money for charity. However, it seems to work in Britain Red Nose Day (RND) is well-known in the UK. The aim of the day is to raise money for a charity called Comic Relief which helps people in need in Africa and in the UK. Red nose? Comic Relief was started in 1985 by the scriptwriter Richard Curtis. It’s called Red Nose Day, as on this day many people buy a plastic red nose to wear! The money made from selling red noses goes to the charity. When is RND? Red Nose Day takes place every two years in the spring and is now so famous that many people consider it to be an unofficial national holiday. For example, many schools have non-uniform days. This year Red Nose Day was on 13th March 2015. Money Across Britain, people are encouraged to “Do Something Funny for Money”. The money that is collected helps children to go to school, and educates the adults with HIV and AIDS. Comic Relief also works closely with disabled and elderly people to make sure they have equal rights and a better life. So, if you are ever in the UK on Red Nose Day, now you know why you may find normal people wearing red noses and doing silly things! It’s all for a good cause! If you want to find out more about the day, have a look at the official Read Nose Day website. 1. Why do people celebrate Red Nose Day? A. To raise money for Comic Relief B. To encourage people to make money happily C. To raise money to help the poor all over the word D. To encourage more American people to join the charity 2. What can we know about Comic Relief from the passage? A. It was started in 1895 B. It helps people from all over the world C. It offers help to both children and adults D. It mainly aims to make disabled people have a better life 3. What is probably encouraged to do on Red Nose Day? A. Making red noses B. Working for money C. Painting your body red D. Making your face funny 【答案】1. A 2. C 3. D 【解析】 本篇文章主要讲述英国的红鼻子日,这一天人们戴着红鼻子来为慈善筹集资金,去帮助非洲和英国的有需要的人。 【名师点睛】细节理解型答题策略 文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应。(2)语言转述型。答案与题目在意义上运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另一种表达。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。 节理解题主要的答题策略有: (1)细节审题,直接就根据题目找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。 (2)变通理解,间接转述。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。 (3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。 1. A【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合。 【答案定位】根据第二段的根据第二段中的“The aim of the day is to raise money for a charity called Comic Relief” 可知其目的是为一个名为喜剧救济的慈善机构筹款。因此可知人们庆祝这一天就是为这个机构筹集资金的。 【推理关系】题干Why do people celebrate Red Nose Day.☞文章内容to raise money for a charity called Comic Relief 【答案】to raise money for a charity called Comic Relief ☞A.选项To raise money for Comic Relief 2. C  细节理解题。根据第四段的第一句“Comic Relief was started in 1985 by the scriptwriter Richard Curtis”可知不是在1895,而是在1985,故A是错误的。第二段最后一句“…Comic Relief which helps people in need in Africa and in the UK.”可知是帮助非洲和英国有需要的人。故B是错误的。根据第8 段中的“The money that is collected helps children to go to school, and educates the adults with HIV and AIDS.”可知帮助儿童上学和教育有艾滋的人或携带艾滋病毒的人。故C是正确的。 3. D 推理判断题。根据倒数第二段“Across Britain, people are encouraged to “Do Something Funny for Money”.和最后一段“So, if you are ever in the UK on Red Nose Day, now you know why you may find normal people wearing red noses and doing silly things!”在英国,人们被鼓励为筹集资金做些有趣的事。因此如果你是在英国的红鼻子日,现在你知道为什么你会发现正常人戴着红色的鼻子和做愚蠢的事情!分析以上的内容可中那一天不是做红鼻子,也不是为钱工作,也没有把身体涂红,而是人们要戴着红鼻子,脸看起来滑稽。故选D。 B When Steve Jobs was born on February 24, 1955, in San Francisco, California, his unmarried mother decided to put him for adoption because she wanted a girl. So in the middle of the night, his mother called a lawyer named Paul Jobs and said, “We have an unexpected baby boy; do you want him?” But his mother told his future parents to promise that they would send Jobs to college. After Steve Jobs graduated from high school, he went to college but decided to drop out because it was so expensive that he had to sleep on the floor in his friends’ rooms. At 20, he and a friend started a company in a garage on April 1, 1976. Jobs named their company ----Apple in memory of a happy summer he had spent as an orchard (果园) in Oregon. After 10 years of hard time and failures, starting from two kids working in a garage, Apple computer eventually grew into a big company with over 4,000 employees. At 30, Jobs , however, was fired from the company he co-founded. But after he had to leave the company, Apple was under heavy pressure from rival (对手) Microsoft and in 1996 posted billions of dollars in losses. Apple needed Steve Jobs and he was appointed as Apple’ CEO in1997. Under his leadership, Apple returned to profitability and introduced new products such as the iPhone and the iPad. Steve Jobs once said, “Sometimes life hits you in the head with a brick, Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. If you haven’t found it yet, keep looking. 4. Why did Steve Jobs stop his college education? A. He had financial problems B. He took no interest in his major C. He wanted to start a company D. He hated to share rooms with his friends 5. What can be inferred about Apple from the passage? A. It was founded in Oregon B. It had a difficult beginning C. It developed from a garage D. It had a successful beginning 6. What does Paragraph 4 mainly talk about? A. Steve Jobs invented the iPhone B. Steve Jobs joined Microsoft in 1987

下载说明:

1.恒谦教育网资源主要来源于网站用户上传,如有侵犯版权,请与客服联系,本网将在三个工作日内处理。
  客服邮箱:sercive@hengqian.com  客服专线:400-715-6688  客服QQ:463311535
2.如果发现不能正常下载该资源,请检查以下问题;如检查后正常,请举报该资源。
  (1)是否为网站内的注册用户,是否登录本网站;
  (2)账户内的恒谦币是否足额。
3.凡是网站内标注为校园联盟用户专用的资源,均为网站内的原创核心资源。此部分资源由网站向学科专家约稿,专为校园联盟用户提供,不面向一般用户。
4.如果发现下载的资料存在问题,可向网站客服投诉。请明确告知资源名称、下载地址及存在问题。投诉问题经查证属实,将双倍返还消费的恒谦币。
5.未经本站许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资料(如引用,请注明来自本站)。一经发现, 恒谦教育网保留采用法律手段追诉的权利。

资源评论

已有评论(0条)

[查看所有评论]

评论加载中...

发表评论loading...

验证码: 点击左侧字符可更换验证码

[恒谦简介] – [恒谦要闻] – [法律声明] – [广告业务] – [人才招聘] – [联系我们] – [网站地图]
举报邮箱:service@hengqian.com 客户服务专线:400-715-6688 客服QQ:4007156688 陕B2-20090046
恒谦教育网 版权所有 Copyright © www.hengqian.com All Rights Reserved 本站常年法律顾问:吴海龙律师 陕西德伦律师事务所
×